icon
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΜΠΟΝΤΖΩΡΛΟΥ ΜΑΓΙΑ

ΜΠΟΝΤΖΩΡΛΟΥ ΜΑΓΙΑ

Η Μάγια Μποντζώρλου γεννήθηκε στον Βόλο. Είναι µαθηµατικός και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα.

Ποιήµατά της έχουν δηµοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά σε Ελλάδα και Αυστραλία (Νέα Αριάδνη, Βίγλα, Πλώρη, Μακρινίτσα, Μαγνησία, Έλευσις, Αντίποδες - Μελβούρνη). Μεταφράσεις της λογοτεχνικών κειµένων από τα αγγλικά και δοκίµιά της έχουν δηµοσιευτεί σε βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά. Το ποιητικό της έργο έχει παρουσιαστεί από τον Δήµο Βόλου και την Κρατική Ραδιοφωνία. 

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Πειρασµός (Εκδόσεις Γραφή, Βόλος) και Φρέγια (Εκδόσεις Ώρες, Βόλος) και τα θεατρικά έργα Το Σπίτι µε τ’ Αστέρια (Εκδόσεις Γραφή, Βόλος) και 7 Θεατρικά Μονόπρακτα (Εκδόσεις Όστρια, Αθήνα).
 
Επίσης έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές Όνειρο, Φεγγαρόφωτο και Χαρταετός, τα θεατρικά έργα Ανεµώνες του Σεπτέµβρη, Το Τριαντάφυλλο του Νότου και Μποέµ και τα µυθιστορήµατα µυστηρίου Το Τριαντάφυλλο του Νότου και Ταραντούλα.
 
Έχει πάρει το Α’ Βραβείο στον διαγωνισµό Θεατρικού Μονόπρακτου 2009 του λογοτεχνικού περιοδικού Αντίποδες για το µονόπρακτο Η Χήρα και το Β’ Βραβείο στον διαγωνισµό Ποίησης 2009 –επίσης του περιοδικού Αντίποδες– για το ποίηµα «Ταξιδιάρικα Πουλιά».

Ακολουθούν τα βιβλία του συγγραφέα

(c) Oistrolabos.gr - Υλοποίηση, φιλοξενία; Hyper Center -