icon
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μαρία Τσαγκαράκη


Η Μαρία Τσαγκαράκη είναι απόφοιτος του Τµήµατος Δηµόσιας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήµης της Νοµικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1980-1985). Παράλληλα µε τις σπουδές της προσανατολίστηκε στις εικαστικές τέχνες που αποτελούσαν παιδικό όνειρο. Έτσι, φοίτησε σε ιδιωτικές σχολές φωτογραφίας (ΑΚΤΟ, Αθήνα) και σχεδίου - ζωγραφικής (Σχολή ΠΕΤΡΑ, Αθήνα).

Έχει εκπαιδευτεί και έχει εργαστεί στο πεδίο της φωτογραφίας αρχαίων µνηµείων και ανασκαφών (Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας, Βώρροι), καθώς και ως πολιτιστικό στέλεχος του ΥΠΠΟ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών). Ακόµη, έχει εκπαιδευτεί επί σειρά ετών στην αργυροχρυσοχοΐα (ΕΟΜΜΕΧ, ΝΕΛΕ, Λύκειο Ελληνίδων), στην εικονογράφηση (Εργαστήρι Τabula Rasa, Εργαστήρι Λόγω Τέχνης), ενώ έχει πιστοποιηθεί από το πρόγραµµα κατάρτισης «Βοτανοθεραπεία, Αρωµατοθεραπεία» (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ).
Από το 1992 έως σήµερα υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Κρήτης ως µέλος του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ). Είναι υπεύθυνη της µόνιµης έκθεσης, των συλλογών και του δηµιουργικού του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης και από τα ιδρυτικά µέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστηµών Υγείας και του Μουσείου Ιατρικής.
 
Ειδικότερα αντικείµενα εργασίας της είναι η καλλιτεχνική επιµέλεια εντύπων και περιοδικών εκδόσεων της Ιατρικής Σχολής και του Μουσείου Ιατρικής, η υποστήριξη της οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μουσείου Ιατρικής, η συµµετοχή στον σχεδιασµό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραµµάτων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών και προγραµµάτων κατάρτισης.
 
Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται σε µη κερδοσκοπικούς συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά µε το σκίτσο, τη γελοιογραφία και το κόµικς από το 1979. Έχει υποστηρίξει ως εθελόντρια εκπαιδεύτρια καλλιτεχνικά εργαστήρια (εικαστικά, κόσµηµα κ.λπ.) πολιτιστικών συλλόγων. Συµµετείχε σε οµάδες µελέτης και έρευνας του Μουσείου Ιατρικής µε θέµα «Φαρµακευτικά φυτά στη µυθολογία, την τέχνη και την ιατρική επιστήµη» (Ανακοινώσεις, Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο, 2016, 2018).

Ακολουθούν τα βιβλία του συγγραφέα

(c) Oistrolabos.gr - Υλοποίηση, φιλοξενία; Hyper Center -